Aktuality

Vienna

V termínu 1.–14. května 2022 se šest studentů z naší školy zúčastnilo odborné praxe ve Vídni v rámci projektu Poznáváme sociální práci v Evropě v programu Erasmus+

První zastávkou po příjezdu do Vídně byl apartmán, kde jsme pak strávili celý náš pobyt. Po ubytování jsme si museli vyřídit potvrzení o negativním testu na covid. Když jsme se dozvěděli výsledky, mohli jsme vyrazit prozkoumávat město. Po zorientování v metru a městské hromadné dopravě jsme si projeli hlavní turistická místa.

Další den jsme měli celý den na procestování Vídně a absolvovali jsme také setkání s hlavní vedoucí, která nám sdělila bližší informace k odborné praxi. Další den nás vedoucí doprovodila na naše pracoviště, jimž byly obchody FoodPoint. Tam nám představili konkrétní náplň naší práce.

Téměř každý večer po pracovní směně jsme se vydávali do města poznávat zákoutí, které běžný turista neuvidí. O víkendu jsme měli volný program, který si každý udělal podle svých zájmů (památky, zábavní park, kavárny…). Díky programu Erasmus+ jsme se mohli zúčastnit komentované prohlídky zámku Schönbrunn.

Každý den jsme ve Vídni rozvíjeli naše komunikační schopnosti. Poznali jsme spoustu skvělých lidí, zažili i atypické situace, se kterými jsme si museli poradit i v cizojazyčném prostředí. Pokud budeš mít i ty možnost účastnit se tohoto projektu, neváhej a přihlas se také.

 

Vídeň 2022